Je 1.ledna 2018...včera byl Silvestr, který moc v oblibě nemám..., asi proto, že nemám ráda věci, které se jakoby "musí" nebo se to tak nějak očekává.... datum se mění každý den a popřát si můžeme i pěknou středu nebo krásný červen, i půlnoc je každý den...
takže...
Dnes začíná 1. strana 365ti stránkové knihy, o jejímž obsahu rozhodujeme jen my.
Mějte tedy šťastný každý den.
V lednu začínám, a nebo pokračuji, trochu jiným, trochu upraveným, receptem - zelňačkou s tempehem pro "tetu Andrejku" :-).
A polívčička byla?
V uličce |
Receptů na zelňačku s tempehem jsou spousty. Tady je jeden z nich, který jsem si podle sebe trochu upravila...., recept je na 3 - 4 porce:
1 lžíce olivového oleje
4 menší cibule
100 g tempehu
1 lžička sladké papriky
trošku pálivé papriky nebo chilli papričky - podle chuti
1 lžička drceného kmínu
5 bobkových listů
špetka soli
1/4 lžičky sojové omáčky
2 lžíce pohankové mouky
2 velké hrnky kysaného zelí
750 ml vody
100 ml sojové smetany
Na olivovém oleji orestujeme cibuli dozlatova, přidáme na kostičky nakrájený tempeh, ochutíme solí, kmínem, sojovou omáčkou, paprikami, bobkovým listem a ještě chvíli restujeme. Přisypeme mouku, vše pořádně promícháme a přidáme kysané zelí. Zalijeme vodou a chvíli povaříme. Na závěr přidáme sojovou smetanu a je hotovo...
žádné dlouhé vaření :-)
Do polévky můžeme přidat také pár brambor nebo mrkev... podle toho, jak kdo má rád.
Přeji dobrou chuť Š.
žádné dlouhé vaření :-)
Do polévky můžeme přidat také pár brambor nebo mrkev... podle toho, jak kdo má rád.
Přeji dobrou chuť Š.
Vypadá famózně, děkuji za inspiraci, určitě vyzkouším❣ Madroga ��
OdpovědětVymazatDěkuji velice a omlouvám se za pozdní reakci, měla jsem problém s komentáři Šárka
Vymazat