úterý 21. listopadu 2017

Levandulové sušenky


Levandulové sušenky


Levandulové sušenky jsem dělala poprvé,jsou jednoduché a přitom výborné, voní samozřejmě jak jinak, než po levanduli a v zavřené dóze vydrží pěkně voňavé delší dobu. 
Na sušenky je potřeba: špaldová mouka 250g, máslo 120 g, 1 žloutek, 60 g třtinového cukru, levandule sušená 2 polévkové lžíce, špetka soli.
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, smícháme s ostatními surovinami. Vypracujeme těsto a necháme v ledničce aspoň na půl hodiny odpočinout.  Na vále vyválíme cca na 0,5 cm vysoké, vykrojíme srdíčka a pečeme v troubě při teplotě 175°C cca 15 min.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Příspěvky neskončily

Příspěvky nekončí, jen jsem v posledním období více aktivní na instagramu pod stejným názvem V uličce. Potěší mně, pokud nakouknete tam. Pře...