sobota 2. února 2019

Zdravější variace bábovky - bezlepková pohanková






  Bábovky moc často nepeču, ale tahle bezlepková pohanková varianta  je moc dobrá.
Je lehká, nadýchaná, malinko sladká a pokud to někomu neřeknete, tak určitě nepozná, že se jedná o zdravější variantu klasické bábovky.







Užijte si sobotní večer, kdy je čas hodit starosti za hlavu a pěkně si odpočinout, protože:

Veselý večer je prospěšnější, než tuba léků na uklidnění.
                               Vladimír Vondráček,český lékař




A pokud byste se chtěli třeba už v neděli pustit do pečení, tak tady je recept:

💗

Na bábovku potřebujeme:

250 g pohankové mouky, 1 prášek do pečiva, 3 vejce, 150 g medu nebo třtinového cukru,
50 ml oleje, 250 g tvarohu, 200 g sojové smetany, 2 lžíce rumu

V misce našleháme  do pěny cukr, olej a celá vejce, přidáme tvaroh a vymícháme do hladka. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme smetanu a rum a zase promícháme.
Těsto nalejeme do formy a pečeme v předehřáté troubě  asi 50 minut na 180 st.
Po vychladnutí upečenou bábovku trochu pocákáme čokoládou (vysokoprocentní čokoláda rozpuštěná s kokosovým olejem) a dozdobíme plátky mandlí.


Šárka


Žádné komentáře:

Okomentovat

Příspěvky neskončily

Příspěvky nekončí, jen jsem v posledním období více aktivní na instagramu pod stejným názvem V uličce. Potěší mně, pokud nakouknete tam. Pře...