pondělí 23. července 2018

Švestky pomalu dozrávají....bezlepkový koláč - dvojkombinace tvaroh - švestky

Kdo má rád tvaroh, a to  hodně tvarohu, může vyzkoušet tento  rychlý bezlepkový tvarohový  koláč. 

 A protože už švestky pomalu dozrávají a tvarohy čekaly stále  v ledničce " na svůj recept",
 upekla jsem na nedělní večer švestkový tvarohový bezlepkový koláč. 

Jeho příprava je opět hodně jednoduchá a rychlá - na těsto je potřeba:

 4 tvarohy, 3 banány, 2 vejce,  100 ml  mléka,  4  lžíce amarantové mouky ( kdo chce, může samozřejmě nahradit jinou bezlepkovou moukou nebo  mouku pšeničkou)
sladidlo dle chuti - med, sirup - ale není potřeba, banány se o sladkou chuť postarají samy
 1 lžička prášku do pečiva
hrst rozinek

Nejdříve vymícháme tvarohy s mlékem, přidáme rozmačkané banány,  2 žloutky a vše v mixéru pořádně vyšleháme.  Potom přidáváme po částech 4 lžíce amarantové mouky smíchané s jednou lžičkou prášku do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme bílky vyšlehané do pevné pěny a  vhodíme do těsta pár rozinek.
Takto připravené těsto vlijeme do kulaté formy, nahoru navrstvíme pokrájené švestky
 a dáme péct do předem vyhřáté trouby cca 40 minut na 160 st. 

Koláč je hodně tvarohový, hodně vláčný, nejlepší je po pořádném vychladnutí a uležení 
 na druhý den.

 Amartovou mouku jsem tentokrát zvolila  na zkoušku, protože ráda experimentuji s různými bezlepkovými moukami, amarantová mouka obsahuje vysoké množství bílkovin a vlákniny,   je přirozeně bezlepková, většinou se v receptech doporučuje kombinovat ji  s jiným druhem mouky, aby nebylo těsto moc tuhé, ale zjistila jsem, že u tohoto hodně tvarohového koláče není vůbec zapotřebí ji  s další moukou kombinovat...

A  můžeme servírovat dvojkombinaci tvaroh - švestky 😊



 

Pokud  máte rádi tvaroh a koláč vyzkoušíte,
 přeji Vám dobrou chuť

 Šárka




Žádné komentáře:

Okomentovat

Příspěvky neskončily

Příspěvky nekončí, jen jsem v posledním období více aktivní na instagramu pod stejným názvem V uličce. Potěší mně, pokud nakouknete tam. Pře...