i když moje sestřenice, když byla malá, říkala, že z máku se hloupne ( že Verunko 😊), ale tak snad to nebude tak hrozný, upekla jsem po dvou dnech slibování pro mlsné jazýčky u nás doma takovou rychlovku - vegan makové srdce...ze zásob, co byly doma po ruce ...
Je to opět jedno pečení pro vegany, které Vám dokáže,
že pochoutku je možno udělat i bez živočišných přísad...
Základ je stejný jako při pečení veganského narozeninového dortu pro dceru, který už je tady na blogu je popsaný( rýžová a špaldová mouka, rýžové mléko, olej, soda, třtinový cukr, lněné semínko), jen jsem k tomu přidala navíc mletý mák.
Na krém stačí smíchat tuhou část kokosového mléka s jednou broskví v uvařeném hustém pudinku.
Vzhledově sice není úplně na jedničku, ale chuťově na jedničku je..., navíc
mák je jednou z nejzdravějších potravin světa, je to zdroj bílkovin a vápníku.
Mák prý celkově uklidňuje, pomáhá v období stresu a postará se o klidný spánek.
Takže si říkám, že je to ideální dezert pro pozdní nedělní odpoledne 😊 a nový pracovní týden tak může začít asi v úplném klidu ( no uvidíme zítra, jak to bude fungovat 😁).
Mějte pěkný večer Šárka
Žádné komentáře:
Okomentovat