pondělí 20. listopadu 2017

Olivové pletýnky

Olivové pletýnky


V míse promícháme 600 g celozrnné špaldové mouky, půl lžičky soli, lžičku koření na pizzu, 5 lžiček instantního droždí, strouhanou kůru z poloviny bio citronu.


Do mixéru vložíme 280 g černých oliv, 240 ml teplé vody, 60 ml olivového oleje, 1 lžíci agávového sirupu, šťávu z půlky citronu, 2 stroužky česneku a lžíci ostré hořčice. Rozmixujeme do hladka a vlijeme k mouce. Zamícháme, vyklopíme na vál a rukama zpracujeme hladké nelepivé těsto. Pokud je třeba, přidáme mouku. Vrátíme do mísy, potřeme olejem a necháme v teple hodinu kynout. Vykynuté těsto prohněteme na vále, rozdělíme na 12 stejných dílů a z každého upleteme housku. 


Pletýnky narovnáme na dva plechy vyložené pečícím papírem, vložíme do mikrotenové tašky a necháme ještě 30 minut kynout. Potřeme teplou vodou a posypeme hrubou solí a kořením na pizzu. Pečeme při 200 stupních dozlatova asi 25 - 30 minut, podle zkušeností  s vlastní troubou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Příspěvky neskončily

Příspěvky nekončí, jen jsem v posledním období více aktivní na instagramu pod stejným názvem V uličce. Potěší mně, pokud nakouknete tam. Pře...