Na sobotní návštěvu něco lehčího ke kafíčku připraveno....
z hromady ořechů, tvarohu, arašídového másla, sušeného květu ibišku...
Sušený ibišek je bohatý na vitamíny, minerály, obsahuje i antioxidanty,
takže - mlsání bez výčitek 😏
A že kousek už dnes chybí ? - no manžel musel ochutnat 😄.
Na recept můžete mrknout tady:
150 g nasekaných nebo pomletých vlašských ořechů
200 g strouhané mrkve
100 g jedlých květů ibišku
100 g špaldové mouky
3 vejce
4 lžíce medu
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička prášku do pečiva
1 lička jedlé sody
špetka soli
Nejdříve vyšleháme vejce s medem, přidáme citronovou šťávu a nastrouhanou mrkev
( nastrouhat velikost podle libosti, já nechala větší kousky).
V misce smícháme mouku, nasekané nebo pomleté ořechy, pár kousků (stačí 2-3 ) pokrájených květů ibišku, prášek do pečiva, sodu, sůl
a po částech tuto směs přisypáváme do mísy s vejci.
Pokud je těsto moc husté, přilejeme trochu vlažné vody.
Pečeme v kulaté formě vystlané pečícím papírem ( průměr 22 cm) na 170 st. asi 25 minut.
Po vychladnutí potřeme tvarohovou směsí, kterou si připravíme
z 250 g měkkého tvarohu, 2 lžic medu a 250 g arašídového másla.
Dozdobíme ořechy a jedlými květy ibišku a můžeme popřát dobrou chuť.
Krásný páteční večer Š.
Zajímavý dortík a určitě výborný! Na fotkách tedy vypadá vážně luxusně :) Pěkný den, M.
OdpovědětVymazatMaruško, děkuji moc za pochvalu. Byl výbornej a návštěva chválila :-).Poslední dobou je všeho nějak moc... tak se moc omlouvám, že reaguji až nyní... Tento týden se chystám na dortík pro starší dceru k narozeninám, zatím nemám úplně vymyšleno, jak bude vypadat, do pátku to nějak doladím. Měj se moc krásně Š.
Vymazat