Podzimní jablečný chlebíček, ideální na snídani nebo k odpolednímu čaji.
A jednoduchý rychlý receptík, pokud by chtěl někdo chlebíček vyzkoušet:
Nachystáme si:
250 g špaldové mouky
100 g třtinového cukru
3 vejce (vegani použijí některou alternativu vajec, např. vegavajo)
1/2 sáčku prášku do pečiva
150 g rozpuštěného rostlinného másla
špetka soli
100 g třtinového cukru
3 vejce (vegani použijí některou alternativu vajec, např. vegavajo)
1/2 sáčku prášku do pečiva
150 g rozpuštěného rostlinného másla
špetka soli
a dále ještě to nejhlavnější:
2 - 3 jablíčka - záleží na jejich velikosti, 4 lžíce rozpuštěného
rostlinného másla
50 g třtinového cukru, 1 kávová lžička skořice
V mixéru umícháme vejce s cukrem
nebo náhražkou vajec do husté pěny a na střídačku do pěny přidáváme mouku s práškem do pečiva,
špetkou soli a rozpuštěné máslo. Vše lehce - už jen ručně zamícháme. Polovinu těsta vlijeme
do formy na chlebíček, který jsme si vystlali pečícím papírem a na tuto polovinu
těsta poklademe tenké plátky jablek ( nemusíme se bát dát plátků více), vše pokapeme rozpuštěným máslem s cukrem
a skořicí. Do formy nalijeme druhou
polovinu těsta, na povrch opět naskládáme hustě plátky jablíček a pokapeme
rozpuštěným máslem s cukrem a skořicí.
Pečeme v předehřáté troubě na
180 st. asi 40 minut. Přidala jsem ke konci pečení nahoru na nakrájené plátky jablek ještě pár oříšků, příště přidám opražené oříšky i do těsta...
Jablečný chlebíček můžeme podávat
malinko přelitý např. rýžovým sirupem. Teď
zbývá už jen uvařit čaj, udělat si pohodu a popřát dobrou chutˇ.
Šárka
U sbírání " surovin " na jablečný chlebíček nemohli chybět naši mazlíčci...
nic jim neunikne...
Žádné komentáře:
Okomentovat